Følg mig på Instagram

Der giver mig simpelthen små prik af lykke, at min lille bog stadig får nye venner ude i verden. Selv nu - mere end to år siden jeg fejrede udgivelsen. Venner der ser og forstår den og endda giver så fine ord med på vejen. Så fine at jeg blev nødt til at dele dem.
Det er jo ikke alle gråvejrsdage, der lige bringer sådan en varme med sig.
Tak ❤️

#Repost @denkroelledebibliotekar
• • • • • •
Min veninde anbefalede mig denne, fordi den handler om sorg - et emne jeg aldrig bliver træt af. Den er placeret i ungdomsafdelingen, men kan altså også sagtens læses af voksne. Den handler om hvad der sker når sygdom ubarmhjertigt ødelægger liv og hverdag. Den er skrevet med virkelig få ord, og alligevel rammer den plet og går lige i hjertet. Den er smuk, ærlig og sårbar. Tak for anbefalingen @camtoft, det er en af de bogperler jeg nok aldrig selv havde fundet ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5 #bogsnak #bogperle #kiggernedfalderop #bookstsgram
...

Jeg har aldrig forstået lyrik. Eller jo, men jeg har aldrig forstået hvordan man skulle skrive det selv. Ikke før jeg pludselig sad med en saks i hånden.
Nu kan jeg nemt bruge timevis på de samme seks linjer, bladre efter ord, se mønstre og bogstaver der ligner hinanden, flytte små papirstrimler frem og tilbage og fylde hele skrivebordet, før jeg ender et sted som her.
Det er utroligt at kunne opdage sproget på ny, når man aldrig har beskæftiget sig med andet ❤️
#poesi med #klipperi
...

Af og til er man ensom, og som forfatter kan vejen til ensomheden nem. Man er meget alene, sidder med sine egne ord i sine egne tekster, og mødes kun sjældent med kollegaer.
For det meste. For man kan også skrive sammen med andre.
Det har jeg introduceret mine forfatterspirer for i dag. Og selvom man gerne vil, kan det være svært at skrive sammen. At lukke andre ind i sit skriverum er ikke nemt, men når det lykkes, kan der opstå ret vidunderlige ting.Og der kan blive grinet så stolene vælter!

🌱❤️🌱
...

Tog der triller gennem grå skyer med mig indeni. Jeg er ikke grå, selvom smilet gemmer sig bag den fine kindfugl fra @magilaboratoriet ❤️
Jeg kommer nemlig lige fra trekløverskolen i Frederikssund, hvor stjetteklasseseleverne gemte på historier om ræsersnegle, lillebrødre til salg og efterlysninger på cheeseburgere, da vi endelig fik afsluttet vores forløb der blev skåret i stykker af nedlukningen.

Dog ikke uden
#huskunstnerordningen og #statenskunstfond samt den magiske @frustokholm der får ting til at ske

(Bare rolig cheeseburgeren blev fundet igen, selvom der både måtte wrestles med koalaer og udloves findeløn)
...

Fik øje på den allerfineste sidste sommersol på undersiden af de her skyer. Varmt og honningfarvet lys. Nu tåge og tæpper tak 🌻 ...

"For mig hjalp det at skrive om de små ting..." har jeg sagt i et interview til @vielskerboeger børnelitteraturfestivalens artikelserie om at at skrive. Og det passer.
Det kan føles helt umuligt at skrive (eller sige) noget om de store ting. Dem der fylder i maven og brystet og hovedet, gør ondt og viser tænder. Jeg kunne ikke sige noget om de store følelser dengang de var der. Jeg kunne næsten heller ikke bagefter, selvom der var gået år siden at min mor var syg.
Til gengæld kunne jeg skrive om skuffer der binder og den forkerte slags bolsjer. Det var de små ting, der gav mig sproget til at skrive om de store i #kiggernedfalderop. Alle de småbitte ting der bliver vigtige, når gulvtæppet bliver revet væk under en.

Hele artiklen kan læses her, hvor der også er at finde andre artikler om at skrive fra de andre dygtige forfatterspireundervisere
https://bibliotek.kk.dk/nyheder/artikel/tabu-eller-ej
...

Madras på trampolin med bror. Og så endda under svaler ❤️ ...

🌱
Denne uge har jeg indtaget Østerbro bibliotek og omegn sammen med seks skønne skrivespirer.
Vi har i dag arbejdet med tekstens miljø, sanser og omgivelser og dertil hørte en tur i #botaniskhave, hvor der blev skrevet om både uhyggelige sø-monstre, levende træer og bænke med hemmelige knapper. Derefter kanelgifler og hyldeblomstsaft tilbage blandt bøgerne.
🌱
#forfatterspire + #saftevand = ren #skrivelykke
🌱
...